Contribuïu amb Open Food Facts

Tot el que necessiteu és una actitud d'escaneig! :-)

Podem fer que la indústria alimentària sigui més oberta i transparent? Sí, escanegem! 1863 Open Food Facts contributors and growing - Since 2012
Sí, escanegem!

Tothom pot contribuir

Formeu part de la nostra base de dades col·laborativa, gratuïta i oberta de productes alimentaris de tot el món!

Open Food Facts és un projecte sense ànim de lucre realitzat íntegrament per voluntariat, us necessitem.

Afegiu productes

Utilitzeu la nostra aplicació per Android, iPhone o Windows Phone per escanejar fàcilment el codi de barres de productes de casa o de botigues properes i carregar imatges de les etiquetes.

No teniu telèfon mòbil? Cap problema: també podeu utilitzar la vostra càmera per afegir productes directament al lloc web.

Al lloc web, també podeu omplir la informació dels productes que vosaltres, o altres persones, heu afegit.

Expliqueu-ho al món

Us agrada l'Open Food Facts? Comenteu la seva existència amb altres persones!

Podeu presentar el projecte a la vostra família i amics, els podeu explicar com instal·lar l'aplicació i contribuir, escriure una entrada al vostre bloc, compartir Open Food Facts a les xarxes socials...

I presentar-ho en directe! Hem presentat Open Food Facts a públics molt diferents en entorns molt diferents, i sempre obtenim una resposta molt entusiasta quan mostrem el que es pot fer quan les dades dels productes són obertes. Tenim lots de de materials de presentació (diapositives, etc.) que podeu adaptar o presentar com estan.

Feu que sigui local

Podeu ajudar a traduir el lloc i l'aplicació per a mòbils al vostre idioma, i traduir presentacions, anuncis, etc.

Podem treballar junts per donar suport i afegir logotips a les etiquetes locals, descodificar els codis locals d'empreses envasadores per a poder assignar productes, etc.

Comenceu o uniu-vos a una comunitat de col·laboradors locals: afegiu productes locals, recluteu persones, presenteu el projecte en trobades locals i conferències, etc.


Necessitem l'ajuda d'experts

El desenvolupament d'Open Food Facts també requereix coneixements especialitzats i persones expertes en moltes àrees diferents:

 • Gestió de projectes

  Tenim tones d'idees i probablement n'hi ha més, però és un gran desafiament prioritzar-les, per construir un full de ruta i per gestionar projectes on cada participant és voluntari amb un temps limitat.

 • Disseny

  Necessitem ajuda per construir una millor experiència d'usuari al lloc web d'Open Food Facts i a l'aplicació mòbil, per millorar el seu disseny, per crear materials de presentació impactants etc.

 • Desenvolupament

  Tenim un munt de treballs de desenvolupament: en el backend d'Open Food Facts (Perl i MongoDB), API (JSON), lloc web (HTML5, JS, Foundation), aplicacions mòbils per a iOS/Android/Windows Phone (una versió Java/Kotlin per Android, i una versió híbrida per a iOS desenvolupada actualment en HTML i JS amb Apache Cordova/Phonegap per a iOS, amb una versió Swift que necessita voluntaris), per construir noves reutilitzacions, etc. Tenim projectes en molts llenguatges de programació per garantir que qualsevol persona pugui reutilitzar i contribuir a Open Food Facts, en qualsevol llenguatge. També estem realitzant un creixent esforç en Intel·ligència Artificial per simplificar el treball de contribució. El nostre codi està a GitHub.

 • Construint la comunitat

  Necessitem construir comunitats locals en tots els països i, alhora, unir-les globalment.

  És molt difícil arrencar una comunitat local en un país sense viure allà, de manera que la vostra ajuda per trobar els primers participants realment motivats és essencial. Sou un d'ells?

 • Comunicació

  No estem segurs de què escriure aquí, ens podríeu ajudar?

  Seriosament, hi ha moltes coses interessants que usuaris, contribuents i reutilitzadors fan amb Open Food Facts, seria genial que més gent ho conegui. In particular, we need help for public and media relations.

 • Projectes especials

  Hi ha moltes aplicacions interessants i originals que podrien tenir les dades alimentàries obertes i que podríem treballar amb agències governamentals d'aliments, productors d'aliments, investigadors, universitats, escoles, ONG, etc. Potser ja teniu idees? Si les teniu, si us plau, ajudeu-nos a empènyer endavant.


Parlem-ne!

A la nostra comunitat de col·laboradors es comparteixen moltes idees, energia i entusiasme, uneix-te a nosaltres!

Aquí teniu alguns llocs on podeu conèixer altres col·laboradors, parlar-hi i treballar amb ells:

 • Slack

  Slack és la millor manera d'interactuar i col·laborar amb altres col·laboradors, desenvolupadors i reutilitzadors. És un fòrum de discussió al que podeu accedir des del navegador o el telèfon. Ha canviat completament la manera de treballar junts. Si us plau, prova-ho, fes clic al botó que apareix a continuació per convidar-vos al nostre Slack.

 • Grups de Facebook

  Tenim grups de Facebook per als contribuents de Open Food Facts en molts idiomes. Unir-vos a ells és una bona manera de rebre notícies sobre el projecte i compartir anuncis amb un públic més ampli.

 • Wiki

  També tenim una wiki que fem servir per documentar, de forma col·laborativa, els informes sobre Open Food Facts i els seus subprojectes. També utilitzem wiki per gestionar les traduccions i treballar en les taxonomies / jerarquies de categories, etiquetes, etc.


Hi ha moltes més maneres de contribuir a l'Open Food Facts, si us plau uniu-vos a Slack i comencem el debat!